Αναίμακτη Bλεφαροπλαστική

Τι είναι η αναίμακτη βλεφαροπλαστική;

Αρκετοί άνθρωποι έχουν χαλάρωση δέρματος στα βλέφαρα (ονομάζεται δερματοχάλαση) και εμφανίζουν όψη κουρασμένου βλέμματος με αποτέλεσμα να φαίνονται μεγαλύτεροι ηλικιακά. H λύση πολλές φορές είναι η Αναίμακτη Βλεφαροπλαστική αφού μπορεί να βελτιώσει αυτή την χαλάρωση. Η τεχνική αυτή “εξαχνώνει” το χαλαρό δέρμα, αφού αφαιρούνται τα γηρασμένα κύτταρα, δίχως να έχει επίπτωση στο δέρμα στις βαθύτερες στοιβάδες. Επιπλέον, οι ρυτίδες λειαίνονται(“πόδι της χήνας”) και το δέρμα ανανεώνεται,με φυσικά αποτελέσματα,καθώς  “διεγείρεται” και το κολλαγόνο του δέρματος.Έχει ενδείξεις και σε άλλες παθήσεις όπως λείανση δυσχρωματοψιών του δέρματος,αφαίρεση θηλωμάτων και άλλα.

Πως και που γίνεται;

Η ιατρική αυτή συσκευή της Αναίμακτης Βλεφαροπλαστικής παράγει ένα ηλεκτρικό τόξο το οποίο αυξάνει τη θερμοκρασία σε μία μικροσκοπική περιοχή, εξαχνώνοντας την επιφανειακή στιβάδα της επιδερμίδας. Η ενέργεια αυτή έχει τοπική δράση και δεν διαχέεται στους παρακείμενους ιστούς.

Η διαδικασία γίνεται στον χώρο του ιατρείου μόνο με τοπική αναισθητική αλοιφή με χαμηλότερο κόστος απ’οτι ένα χειρουργείο επεμβατικής βλεφαροπλαστικής.

Χρειάζεται ανάρρωση;

H αποθεραπεία και η επούλωση  είναι πολύ γρήγορη, χωρίς παρενέργειες.Την ίδια ημέρα της εφαρμογής ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στην καθημερινότητα του, αλλά και στην εργασία του.Τα μικρά «spot» που δημιουργούνται εξαφανίζονται μέσα σε 5-7 ημέρες. Αν δημιουργηθέι ένα ήπιο οίδημα τότε αυτό παρέρχεται σε 3 ημέρες το πολύ.

Σε ποιούς απευθύνεται;

Είναι μία νέα τεχνολογία με απτά αποτελέσματα, με την προϋπόθεση ότι εφαρμόζεται αποκλειστικά σε ασθενείς που πληρούν τα κριτήρια.Ασφαλώς και δεν είναι «μαγική» θεραπεία.Σε ασθενείς με σημαντική χαλάρωση και περίσσεια δέρματος ή με αρκετό λίπος το οποίο προπίπτει(σακούλες βλεφάρων), η διόρθωση γίνεται με την κλασσική χειρουργική.

H διάγνωση της βλεφαρόπτωσης όπως και άλλων οφθαλμικών και βλεφαρικών παθήσεων πραγματοποιούνται στο Οφθαλμιατρείο IRIS μέσω ενός υπερσύγχρονου εξοπλισμού, και στη συνέχεια δίνονται οι κατάλληλες επιλογές αντιμετώπισης πάντα σύμφωνα με τις ανάγκες του ασθενή.