Εξετάσεις

Ο πλήρης εξοπλισμός, αλλά και τα μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας επιτρέπουν στο Οφθαλμολογικό Ιατρείο IRIS να πραγματοποιεί όλες τις απαραίτητες οφθαλμολογικές εξετάσεις, ενώ παράλληλα δίνουν τη δυνατότητα στον Dr. Πρατικάκη Αναστάσιο να σας προσφέρει την έγκαιρη, σωστή, και ακριβή διάγνωση για την αντιμετώπιση κάθε πάθησης.

 

Στο ιατρείο πραγματοποιούνται οι εξής εξετάσεις:

Πλήρης διαθλαστικός έλεγχος (μυωπία, υπερμετρωπία, αστιγματισμός, πρεσβυωπία)  ενηλίκων και παιδιών με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Επίσης, γίνεται ηλεκτρονική συνταγογράφηση γυαλιών και φαρμακευτικών σκευασμάτων.

Μέτρηση ενδοφθάλμιας πιέσεως με τονόμετρο επιπεδώσεως Goldmann και τονομετρο iCare.

Βυθοσκόπηση με 3 μεθόδους. Εξέταση απαραίτητη για πληθώρα παθήσεων: Καταρράκτη, Μυιοψίες και Φωταψίες (μυγάκια και λάμψεις), Αποκόλληση Υαλοειδούς ή Αμφιβληστροειδούς, Μελέτη Γλαυκώματος, Σακχαρώδη Διαβήτη, Εγκυμοσύνης, Απώλεια Οράσεως, Αλλοιώσεις Ωχράς Κηλίδας, Νευρολογικές Παθήσεις και άλλα πολλά.

Καταρράκτης. Εξέταση αλλά και προγραμματισμός για χειρουργική επέμβαση. Επίσης, γίνεται και ο μετεγχειρητικός έλεγχος στο ιατρείο εφόσον σας χειρουργήσει ο Dr. Πρατικάκης.

LASER (μυωπίας, υπερμετρωπίας, αστιγματισμού, πρεσβυωπίας), εξέταση, προγραμματισμός του χειρουργείου και μετεγχειρητικός έλεγχος εφόσον σας χειρουργήσει ο  Dr.Πρατικάκης.

Εξέταση στη σχισμοειδή λυχνία για παθήσεις του επιπεφυκότα, του κερατοειδούς, των βλεφάρων, του φακού, της δακρυικής στιβάδας και άλλων.

Δίνονται πιστοποιητικά για σχολές (στρατιωτικές,γυμναστική ακαδημία κ.α)

Εξέταση και αντιμετώπιση χαλαζίου.
Εφόσον δεν ευοδώσει η συντηρητική αγωγή με φάρμακα, πραγματοποιείται είτε μικροχειρουργείο αφαίρεσης, είτε ενέσεις κορτιζονούχου σκευάσματος.

Αναίμακτη βλεφαροπλαστική και αφαίρεση ξανθελασμάτων
Αυτή η διαδικασία πραγματοποιείται στο ιατρείο με τεχνολογία πλάσματος. Χωρίς νυστέρι και χωρίς πόνο.

Εξέταση οπτικών πεδίων-αυτοματοποιημένη περιμετρία.
Απαραίτητη εξέταση για γλαυκωματικούς ή με υποψία γλαυκώματος, και νευρολογικούς ασθενείς.

–Μελέτη γλαυκώματος
Τονομετρική καμπύλη ενδοφθάλμιας πιέσεως, οπτικά πεδία, γωνιοσκοπία, μελέτη οπτικού νεύρου.

Η εξέταση και η έγκαιρη αναγνώριση του προβλήματος είναι ίσως το πιο σημαντικό βήμα για την αντιμετώπισή του. Ο Οφθαλμίατρος Dr.Πρατικάκης Αναστάσιος, στην περιοχή του Ζωγράφου, διενεργεί εξετάσεις υψηλής ακρίβειας με σκοπό τη σαφή διάγνωση των παθήσεων του οφθαλμού.Στο ιατρείο μας γίνεται και ηλεκτρονική συνταγογράφηση γυαλιών και φαρμάκων.